Steriele cosmetica

Een nieuwe generatie verzorgingsproducten

soins-steriles.jpg

Pierre Fabre is al meer dan een halve eeuw een pionier op vlak van dermocosmetica en heeft altijd vooruitgelopen op zijn tijd. Laboratoires Pierre Fabre ontwikkelt in nauwe samenwerking met apothekers en dermatologen verzorgingsproducten voor de huid met een hoogstaande kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid. We doen dit aan de hand van een wetenschappelijke benadering die gegroeid is uit de farmaceutische cultuur van de onderneming.

Met een kenmerkende vooruitstrevende ingesteldheid ontwerpt Laboratoires Pierre Fabre in de jaren 1990 het eerste systeem voor de productie van steriele verzorgingsproducten voor de allergevoeligste huidtypes, in de vorm van enkele dosissen. Dit gepatenteerde systeem wordt door het merk Avène op de markt gebracht onder de naam Extrême Tolérance Système (ETS).

Om deze steriele producten te kunnen aanbieden voor de behandeling van een groot publiek wordt een nieuw onderzoeksprogramma opgestart. Dat leidt in 2009 tot de lancering van een nieuwe generatie verzorgingsproducten: steriele cosmetica.

Een antwoord zonder compromis op de behoefte aan doeltreffendheid en veiligheid van de meest delicate huidtypes.

Deze verzorging van de nieuwste generatie staat voor absolute doeltreffendheid en veiligheid voor delicate huidtypes (babyhuid, hypergevoelige huid, zieke huid en atopische huid)en garandeert als enige:

  • Verzorgingsproducten zonder conserveringsmiddelen of stoffen die dienst doen als conserveermiddel, en die alleen maar werkzame stoffen bevatten die essentieel zijn voor de huid.
  • Een uniek productieprocedé dat op punt werd gesteld door de onderzoekers en ingenieurs van Laboratoires Pierre Fabre: sterilisatie door infusie en verpakking in een steriele omgeving volgens de normen die gelden voor de farmaceutische industrie.
  • De steriliteit van het product blijft de hele gebruiksduur behouden dankzij het gepatenteerde verpakkingssysteem DEFI (Dispositif Exclusif Formule Intacte). Ook na opening van de tube is er geen gevaar voor bacteriële besmetting tijdens de verzorgingsperiode.

Steriele cosmetica is een unieke combinatie van drie belangrijke innovaties (samenstelling, verpakking, productie) en voldoet aan de behoeften van dermatologen en apothekers die op zoek zijn naar de meest efficiënte en veilige oplossingen voor de meest gevoelige huidtypes.

Steriele cosmetica werd vanaf 2009 op de markt gebracht onder het merk Avène (Tolérance Extrême). Sinds september 2012 is ze ook verkrijgbaar onder het merk A-Derma. Deze steriele lijn zal geleidelijk aan uitgebreid worden naar alle producten van Laboratoires Pierre Fabre voor overgevoelige huidtypes.

Gegarandeerd doeltreffend en veilig

cosmetique-sterile4_en.jpg

Belangrijke datums voor steriele cosmetica

  • 1996: het eerste gepatenteerde systeem van Laboratoires Pierre Fabre is een feit. ETS (Extrême Tolérance Système) biedt de mogelijkheid om steriele producten zonder enige conserveringsmiddelen of parfum aan te bieden in enkele dosissen. Lancering van het eerste assortiment steriele dermocosmetica in enkele dosis: Tolérance Extrême-crème en -melk van Laboratoires Dermatologiques Avène.
  • 2009: na meer dan 10 jaar onderzoek en ontwikkeling staat de innoverende verpakking D.E.F.I (Dispositif Exclusif Formule Intacte) op punt. Dit gepatenteerde sluitingssysteem beschermt steriele formules tegen ziektekiemen in een grote tube. Het product blijft de hele gebruiksduur lang steriel, zonder gevaar voor bacteriële besmetting. Lancering van Tolérance Extrême DEFI-crème en -melk van Laboratoires Dermatologiques Avène in een DEFI-tube van 50 ml.
  • 2011: lancering van de verzorgingscrème Pédiatril van Laboratoires Dermatologiques Avène in een DEFI-tube van 50 ml.
  • 2012: de onderzoekers en industrieel ingenieurs van Laboratoires Pierre Fabre stellen een procedé voor sterilisatie door infusie op punt, een ware innovatie op vlak van dermocosmetica die toelaat om op grotere schaal te produceren volgens de normen voor de farmaceutische sector. Lancering van Crème voor de overgevoelige huid DEFI , Hydraterende crème voor de overgevoelige huid DEFI van Laboratoires Dermatologiques Avène en van Exoméga DEFIcrème en balsem van Laboratoires Dermatologiques A-Derma.