Sponsoring

Gezondheid

Onze onderneming steunt de acties van verenigingen die actief zijn op vlak van gezondheid. In 2013 hebben we de Association Espoir Paris Ile de France, de Association pour la recherche sur les tumeurs de la prostate (ARTP) en de Association Française de Lutte Antirhumatismale (AFLAR) gesponsord.

Association Leucémie Espoir Paris Ile de France: revalidatiefietsen voor ziekenhuizen

velo_hopital.jpg

Verbetering van de levenskwaliteit van patiënten is één van de voornaamste doelstellingen van Laboratoires Pierre Fabre en past perfect bij de missie van een farmaceutisch laboratorium: patiënten verzorgen. In dit opzicht heeft Pierre Fabre Oncologie in 2013 een van de projecten van de vereniging Leucémie Espoir Paris Ile de France gesteund: revalidatiefietsen schenken aan ziekenhuisafdelingen voor onco-hematologie.

Meer info: Luister naar het interview met Dominique Gougeon, directeur van Pierre Fabre Oncologie Frankrijk of surf naar de site van de vereniging Leucémie Espoir Paris Ile de France www.leucemie-espoir-idf.org.

Association pour la Recherche sur les Tumeurs de la Prostate

artp.jpgDe Association pour la Recherche sur les Tumeurs de la Prostate (ARTP) werd opgericht na de vaststelling dat het fundamentele en klinische onderzoek in Frankrijk niet volstond tegenover de grote medische uitdaging van prostaatkanker, een van de voornaamste doodsoorzaken bij mannen vanaf 40 jaar. De ARTP beoogt in de eerste plaats om deze zorgwekkende situatie te verbeteren.

Association Française de Lutte Antirhumatismale

De AFLAR ijvert voor de strijd tegen reuma:

  • door verspreiding van specifieke kennis en knowhow, informatie of lessen over de wetenschappelijke vorderingen preventie,
  • hulp aan reumapatiënten in hun dagelijkse leven en voor betrokkenheid bij gezondheidszorg,
  • erkenning van de belangrijke menselijke en sociaal-economische aspecten van reuma,
  • bevordering van het sociale bewustzijn, de middelen voor preventie en onderzoek.

Erfgoed en cultuur

musee-goya.jpgGoya-museum te Castres

Het Goya-museum is het tweede grootste museum voor Spaanse kunst na het Louvre en is gevestigd in Castres. Wij hebben bijgedragen aan de aankoop van verschillende werken van Spaanse meesters, met name "Christus bediend door engelen in de woestijn" en "De heilige Regina " van Pacheco, een Spaanse meester (1564-1644), "De bewening van Christus" van Vicente Massip (16de eeuw) en "Het martelaarschap van Sint-Sebastiaan" van Sébastien Muñoz.

 

Dom Robert-museum te Sorèze

Wij nemen deel aan de oprichting van het museum "Dom Robert en tapijtwerk van de 20ste eeuw" te Sorèze. Dit museum zal de collectie tapijtwerk van de adbij van En Calcat (Tarn) tentoonstellen, met 55 wandtapijten door Dom Robert en 33 andere kunstenaars van de 20ste eeuw.

Toulouse Lautrec-museum te Albi

Wij sponsoren regelmatig het Toulouse Lautrec-museum van Albi. Recent hebben we deelgenomen aan de aankoop van "La Modiste", een werk van Henri Toulouse Lautrec.

Sport

Sponsoring van sportverenigingen

We steunen verschillende lokale sportverenigingen zoals Castres Athlétisme, Castres Football Club, de Association Sportive de Mazamet en andere sportorganisaties.

Onderwijs

fondation-depeche.jpgFondation la Dépêche

Laboratoires Pierre Fabre sponsoren de Fondation la Dépêche.
Deze stichting werd opgericht in 2008 en heeft zowel een sociaal als educatief doel. Doelstellingen: ondersteuning van excellentie, versterking van de solidariteit, instandhouding van erfgoed. Missie: ons gezamenlijke erfgoed doorgeven aan de kinderen van de Republiek. Belangrijkste programma's: het systeem van "actieve beurzen", het multimediaconservatorium van knowhow van de Midi-Pyrénées en de jaarbeurs, aanmoediging van de ondernemingszin door het verstrekken van microkredieten.

Stichting "Un avenir ensemble"

Wij zijn een van de stichtende leden van de stichting "Un avenir ensemble". Deze stichting begeleidt minder begoede jongeren die verdienstelijk zijn op school of op het werk.

Les cordées de la réussite

Wij sponsoren Les Cordées de la réussite, een organisatie die ijvert voor meer sociale gelijkheid bij de toegang tot opleidingen voor excellentie. Dit project bevordert de toegang tot hoger onderwijs voor jongeren die door hun sociale of geografische herkomst niet over alle middelen beschikken om succes te garanderen voor een opleiding op lange termijn.

Humanitair

association-tulipe.jpgDe vereniging Tulipe

Wij schenken basisproducten en geneesmiddelen via de vereniging Tulipe. Deze niet-gouvernementele organisatie valt onder wet van 1901 en verzamelt de schenkingen van ondernemingen uit de gezondheidssector om hulp te bieden aan de bevolking in noodsituaties op sanitair vlak, bij natuurrampen of conflicten. In dergelijke omstandigheden worden op heel korte termijn aangepaste noodkits met nieuwe gezondheidsproducten ter beschikking gesteld.

 

Wij steunen ook regelmatig acties van:

  • Secours Catholique in de strijd tegen armoede en uitsluiting;
  • Secours Populaire, een vereniging zonder winstoogmerk die erkend is als "grande cause nationale" en strijdt tegen armoede en exclusie in Frankrijk en de wereld;
  • Het Rode Kruis dat alle gebieden van internationale samenwerking dekt, van noodhulp tot ontwikkelingssteun.