René Furterer

Verzorging met kostbare essences brengt de schoonheid van het haar tot uiting

rf-new.jpg

René Furterer brengt buitengewone verzorgingsrituelen, een unieke, persoonlijke ervaring voor mooi haar.

De verzorgingsproducten van René Furterer zijn samengesteld op basis van 100% natuurlijke etherische oliën en plantenextracten die zorgvuldig geselecteerd werden voor hun specifieke verzorgende eigenschappen en snel zichtbare en duurzame resultaten leveren.

Een vooruitstrevende filosofie

monsieur_rene_furterer.jpg

Mooi haar gaat samen met een gezonde hoofdhuid, net als een plant in vruchtbare grond.

René Furterer, 1957

 

Het merk René Furterer gaat terug tot de jaren 1950.

René Furterer was gedreven door zijn passie voor de natuur en had reeds als kind belangstelling voor de heilzame effecten van planten en etherische oliën. In 1957 creëert hij als eerste het wellnessconcept voor haar. Deze nieuwe, persoonlijke verzorgingsmethode op basis van etherische oliën die zowel de hoofdhuid als het haar behandelen, is meteen een groot succes.

Vandaag volgt René Furterer de strikte wetenschappelijke werkwijze van Laboratoires Pierre Fabre, de specialist in fytocosmetiek op globaal niveau, en brengt hij innoverende concepten gebaseerd op de plantenwereld en een zorgvuldige selectie van exclusieve, natuurlijke werkzame stoffen.

Expert in haute coiffure

rene_furterer_soins_coiffants.jpg

Naast zijn kennis op vlak van schoonheid voor het haar, geeft René Furterer ook blijk van artistiek talent met haute coiffure-shows en inspirerende kapsels in Frankrijk en over de hele wereld. Samen met de artistiek directeur van het merk brengt René Furterer elk jaar inspirerende collecties voor zijn kappers. De kapsels voor de shows van René Furterer worden voorgesteld, opgebouwd en gestructureerd door Marisol Suarez, een Parijse kapster met een atypisch parcours en een scherpe, unieke visie. De creaties houden altijd rekening met de kwaliteit, de aard en de behandeling van het haar.

Uitzonderlijke verzorgingsproducten

René Furterer stelt een unieke methode voor die opgebouwd is rond verzorgingsrituelen en massage van de hoofdhuid. Het geheel omvat 3 stappen (voorbereiding/wassen/specifieke verzorging) op basis van natuurlijke werkzame stoffen die verwerkt zijn in kwalitatieve verzorgingsproducten.

forticeaok.jpg

lissea.jpg

kariteok.jpg

 

René Furterer, uitzonderlijke verzorgingsrituelen

Ethisch verantwoorde galamboter

karite_ethique.jpg

René Furterer was één van de eerste merken die galamboter gebruikte bij de vervaardiging van cosmetica, en begon een samenwerking op lange termijn met een jong productiebedrijf van galamboter in Burkina Faso.

 

karite-ethique-3.jpgDoor opleiding en overdracht van kennis te voorzien, kan René Furterer de productie en de traceerbaarheid garanderen en over kwalitatieve galamboter beschikken zonder enige solventen of additieven.
Dankzij dit project verbetert René Furterer dag na dag de arbeidsomstandigheden van meer dan 200 Burkinese vrouwen en kan het merk ETHISCH VERKREGEN GALAMBOTER naar Afrikaanse traditie en overeenkomstig onze strikte farmaceutische voorwaarden gebruiken bij de vervaardiging van producten voor heel droog haar.

Haarinstituten voor een unieke zintuiglijke ervaring

rf_madeleine_2013.jpg