Onderzoek en innovatie

Vooruitlopen op de therapeutische behoeften en verzorgingsproducten van morgen

Door farmaceutisch en dermocosmetisch onderzoek te combineren, creëert Laboratoires Pierre Fabre originele bruggen tussen deze twee complementaire activiteiten. In de loop der jaren werd zo heel wat multidisciplinaire expertise ontwikkeld, zoals onderzoek naar planten, de beheersing van natuurlijke werkzame stoffen of dermatologie.

Technologische innovatie

innovation-techno2.jpgWerkzame stoffen en duurzame ontwikkeling

Laboratoires Pierre Fabre hebben originele expertise ontwikkeld op drie toekomstgerichte technologische vlakken met de volgende gemeenschappelijke punten: het op punt stellen en produceren van nieuwe werkzame stoffen en tegelijk voldoen aan de steeds grotere uitdagingen met betrekking tot duurzame ontwikkeling en groene chemie.

Onderzoek naar planten

recherche-plantes.jpgOnderzoekers die overtuigd zijn van de heilzame effecten van planten

Laboratoires Pierre Fabre is ervan overtuigd dat de 250.000 bekende bloeiende planten samen met deze die nog te ontdekken vallen een schat aan weldaden bevatten voor de gezondheid en schoonheid. Daarom richten we ons onderzoek hoofdzakelijk op plantaardige stoffen. De Groep beschouwt planten als een bron voor multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek om plantaardige werkzame stoffen op punt te stellen voor toepassing in zowel geneesmiddelen als op vlak van familiale gezondheid of dermocosmetica.

Farmaceutisch onderzoek

recherche-pharmaceutique2.jpgBelangrijke en gerichte investeringen

De investeringen voor R&D van Pierre Fabre Médicament et Santé bedragen ongeveer 20 % van de omzet, meer dan het gemiddelde in de sector. Dit maakt duidelijk hoe groot het strategische belang is dat we hechten aan het zoeken naar nieuwe therapeutische oplossingen voor onze belangrijkste domeinen: oncologie, dermatologie en neuropsychiatrie.

Dermocosmetisch onderzoek

recherche-dermo-cosmetique2.jpgDermatologische expertise

De onderzoekers van Pierre Fabre Dermo-Cosmétique zijn toegewijd aan de farmaceutische cultuur van de Groep en kunnen rekenen op een laboratorium voor onderzoek naar geneesmiddelen om specifieke en unieke expertise te ontwikkelen met betrekking tot cosmetiek. Deze kennis wordt constant uitgebreid en vormt een actieve bron van innovatie.