Actualiteit

21/06/2019

Pierre Fabre laat u kennismaken met haar beroepen tijdens DUODAY

Castres, 16 mei 2019 - Ter ere van de 30ste verjaardag van haar Handi’Cap akkoord, neemt de Groep Pierre Fabre voor de eerste keer deel aan Duoday, een Europees evenement ondersteund in Frankrijk door het staatssecretariaat van Mensen met een handicap. Het moment bij uitstek om u te herinneren aan de inzet van de Groep voor de tewerkstelling van gehandicapte mensen en om de begeleidende medewerkers de kans te geven hun passie voor hun beroep over te brengen.
Drie sites van de Groep (Péraudel, Langlade en Cauquillous) openen zo hun deuren om u te laten kennismaken met verschillende beroepen, zoals: beleidscontroleur, assistent(e), productiechef, jurist(e), biologisch technicus...


Pierre Fabre schenkt speciale aandacht aan de handicap 

Al vele jaren heeft de Groep ervoor gekozen om de tewerkstelling van mensen met een handicap te promoten. Het percentage gehandicapte medewerkers binnen de Groep is in 2018 boven de 7% gestegen en ligt inmiddels 7,14% boven het sectorgemiddelde van 3,67%.
Het Handi’Cap akkoord, dat reeds bestaat sinds 1989, werd opgebouwd rond 4 pijlers: 

 • In de eerste plaats de werkgelegenheid, aangezien Pierre Fabre zich inzet om mensen met een handicap contracten voor bepaalde en onbepaalde duur aan te bieden.
   
 • Dan hen aan het werk houden, want als een gezondheidsprobleem de werkbekwaamheid van een medewerker beïnvloedt, worden er oplossingen uitgewerkt om het werk aan te passen of om de werknemer ergens anders in te delen.
   
 • De derde pijler betreft de integratiefuncties, want Pierre Fabre biedt via stages en alternatie jonge mensen met een handicap de kans om vereenvoudigde toegang te krijgen tot het bedrijf.
   
 • Ten slotte moet geweten zijn dat Pierre Fabre in heel wat gevallen beroep doet op onderaanneming via ESAT.
   

Ook staat Pierre Fabre de medewerkers en hun gezin bij in de verschillende ontwikkelingen rond hun handicap: RQTH (officiële erkenning van het statuut van werknemer met een handicap), inrichting van de werkplaats en/of de thuisomgeving...


Dankzij deze dag kunnen onze genodigden de groep Pierre Fabre en de verschillende beroepen vergezeld van hun begeleiders leren kennen. We verheugen ons erover dat we 40 duo's mogen samenstellen voor deze dag. We zijn van plan om na vandaag deze lijn verder te trekken door al hun vragen rond hun integratie in de arbeidswereld of de opbouw van hun professioneel plan te beantwoorden, verklaart Sonia Saint-Martin, Projectdirecteur bij het onderwijscentrum, afdeling partnerschappen.