Actualiteit

14/02/2019

Maarten Kraan is benoemd tot Directeur van R&D Pierre Fabre Médicament

De groep Pierre Fabre kondigt aan dat Maarten Kraan werd benoemd als directeur van de afdeling Research & Development van Pierre Fabre Médicament (PFM - afdeling onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen). Hij rapporteert aan Frédéric Duchesne, algemeen directeur van PFM, en zetelt in het managementteam van de bedrijfstak.

Maarten Kraan, 57 jaar en van Nederlandse afkomst, is doctor in de geneeskunde, gespecialiseerd in reumatologie en immunologie. Na zijn carrière in een academisch ziekenhuis in Holland treedt hij toe tot de farmaceutische industrie in 2003 bij het Amerikaans laboratorium Schering-Plough, waar hij werkte als wereldwijd medisch directeur voor immunologie tot in 2008. Vervolgens heeft Maarten Kraan gewerkt in de laboratoria BMS, Roche en AstraZeneca als lid van de directie van Research & Development, vooral op het gebied van ontstekingsziektes. 

Sinds 2016 werkte Maarten Kraan bij Therachon en Stallergenes Greer, bedrijven die gespecialiseerd zijn in biotechnologie en gefinancierd door risicodragend kapitaal.

Maarten Kraan zal zich bezighouden met het definiëren en uitvoeren van de R&D strategie van Pierre Fabre Médicament op haar drie prioritaire innovatiegebieden: oncologie, dermatologie en algemene gezondheid. PFM wijdt jaarlijks zo’n 13,5% van haar opbrengst aan Research & Development. Haar R&D teams zijn verdeeld over het Institut de Recherche Pierre Fabre (IRPF - onderzoeksinstelling Pierre Fabre), gelegen op de campus van de Oncopole in Toulouse, en het Centre d’Immunologie Pierre Fabre (CIPF - Centrum van Immunologie Pierre Fabre), gespecialiseerd in monoklonale antilichaampjes, gelegen in Saint-Julien-en-Genevois.