Actualiteit

02/05/2019

Jean-Luc Lowinski is benoemd tot Algemeen Directeur van Pierre Fabre Médicament

De Groep Pierre Fabre kondigt aan dat Jean-Luc Lowinski werd benoemd tot algemeen directeur van Pierre Fabre Médicament (PFM), de farmaceutische afdeling van de Groep.

Hij bekleedt de functie sinds 1 april 2019 en zetelt in het directiecomité van de Groep.

De 54-jarige Jean-Luc Lowinski is dierenarts en bezit een MBA INSEAD. Van 1992 tot 2012 werkte hij bij Bayer, voornamelijk internationaal in Zuid-Korea, Singapore, India, Thailand en Japan, bij de farmaceutische afdelingen Healthcare en Consumer Care. In 2012 voegde hij zich opnieuw bij de groep Sanofi waar hij in Shanghai de functie bekleedde van ondervoorzitter verantwoordelijk voor Azië, een activiteitenperimeter goed voor twee miljard euro en 10 000 medewerkers. Sinds 2017 was hij ondervoorzitter verantwoordelijk voor de opkomende markten bij Sanofi Genzyme.

Jean-Luc Lowinski houdt zich bezig met de ontwikkelingen van de farmaceutische activiteiten van de onderneming waaronder oncologie, geneesmiddelen op voorschrift en de algemene gezondheid (franchises Pierre Fabre Health Care, Pierre Fabre Oral Care en Naturactive). De farmaceutische tak heeft meer dan 880 miljoen euro opgebracht in 2018, waarvan 57% internationaal werd gerealiseerd over 29 filialen, waar bijna 6 000 medewerkers tewerkgesteld zijn.