Actualiteit

23/11/2018

Het Institut Pierre Fabre de Tabacologie (IPFT - Pierre Fabre Tabacologie Instituut) lanceert de 1ste editie van de innovatieprijs

Castres, 18 oktober 2018 - Vanaf oktober 2018 start het Pierre Fabre Tabacologie Instituut de wervingscampagne voor haar eerste Innovatieprijs.
Het doel van deze wedstrijd is het begeleiden en in de kijker zetten van een innoverend project om preventie te verbeteren en zich toe te leggen op tabaksontwenning, in het belang van gezondheidsprofessionals of patiënten.

Aangezien nicotinevergiftiging de meest voorkomende vermijdbare doodsoorzaak is in Frankrijk, is hulp bij tabaksontwenning een absolute prioriteit. Door middel van deze Innovatieprijs willen we rokers zo goed mogelijk bijstaan in hun keuze om te stoppen met roken en hun comfort verbeteren om hun slaagkansen te vergroten. De Innovatieprijs staat open voor alle innovaties aangebracht door wetenschappers, KMO’s, gezondheidsprofessionals of patiënten die bijdragen in de strijd tegen nicotinevergiftiging en tot de verbetering van professionele praktijken. legt Dr. Etienne André van het Pierre Fabre Tabacologie Instituut (IPTF) uit.

Het project staat open voor individuelen of groepen (gezondheidsinstellingen, academische onderzoeksinstellingen, organisaties of bedrijven) en betreft preventie van nicotinevergiftiging of hulp bij het stoppen met roken.

U kan uw kandidatuur indienen tot uiterlijk 18 december 2018. Na aandachtig doornemen van de dossiers en een onderhoud met de kandidaten, is de prijsuitreiking voorzien in februari 2019.

De winnaar van deze prijs ontvangt een bedrag van 5 000 euro. Naargelang de aard van het voorstel en de door de drager van het project aangebrachte noden kan de winnaar ook hulp krijgen van deskundigen uit de Pierre Fabre Laboratoria om de verschillende fasen van de projectontwikkeling tot een goed einde te brengen.

De jury wordt bijgestaan door de wetenschappelijke raad van het IPFT, met als voorzitter Mevr. Dr. Anne Laurence Le Faou, voorzitter van de Franse Société de Tabacologie.

Overzicht van de belangrijkste data voor uw kandidatuur

Startdatum voor het indienen van dossiers 18 oktober 2018
Einddatum voor het indienen van dossiers 18 december 2018
Selectie van de dossiers Tussen 18 december 2018 en 20 januari 2019
Uitreiking van de Innovatieprijs 5 februari 2019
Kandidatuur indienen Contact
Postadres voor het indienen van uw kandidatuur

Institut Pierre Fabre de Tabacologie
Département Médical PIERRE FABRE HEALTH CARE
17 avenue Jean Moulin
81100 Castres