Actualiteit

19/12/2018

92% van de studenten die stage loopt bij Pierre Fabre, beveelt de onderneming aan zijn vrienden aan

Op woensdag 17 oktober onthult de instelling ChooseMyCompany voor meer dan 350 experts uit human resources in de Brasserie Printemps te Parijs de winnaars van de rangschikking voor de zesde trofee Happy Index® Trainees 2019. In de categorie van ondernemingen die meer dan 100 stagiaires per jaar verwelkomen, doet de groep Pierre Fabre dit jaar zijn intrede in de top 10.

Pierre Fabre: een werkgever waar een stage aangenaam is

De studenten die een opleiding krijgen bij Pierre Fabre voelen zich goed en dat valt op! Voor het zesde jaar op rij ontvangt de groep Pierre Fabre het label ‘Choosemycompany / Happy Index® Trainees’ en komt op de negende plaats in de rangschikking terecht. Deze resultaten zijn zelfs beter dan bij de vorige editie: de studenten gaven 4,16 op 5. 92% van hen beveelt de groep Pierre Fabre aan een familielid aan om stage te lopen.  

Studenten beoordeelden 6 aspecten

In totaal werden meer dan 330 stagiaires en personen met een leer-werktraject gevraagd tussen september en augustus 2018 deel te nemen aan de enquête. 171 onder hen beantwoordden de enquête anoniem. 

De groep Pierre Fabre evenals de 2000 andere deelnemende organisaties werden op 6 aspecten beoordeeld:

  • professionele vooruitgang;
  • werkomgeving;
  • management;
  • motivatie;
  • trots
  • en plezier.

Zinvolle en leuke opdrachten: het recept van de stage bij Pierre Fabre 

De studenten die gevraagd werden voor de enquête Happy Index® Trainees benadrukken de professionele vooruitgang, de motivatie en het plezier om bij Pierre Fabre te werken. Bijna 9 op 10 vonden hun opdrachten zinvol en konden hun bekwaamheden ontwikkelen: een erg mooi resultaat dat wij vooral te danken hebben aan hun mentors! 

Geëngageerde mentors bij de opleiding

Deze rangschikking beloont een beleid binnen Pierre Fabre dat zich inzet voor de opleiding van studenten, met betrokkenheid van het personeel. 
Al jarenlang ziet de groep Pierre Fabre het als een erezaak om jongeren in opleiding te verwelkomen, om hen te vormen voor één van de 500 beroepen binnen de gezondheids- en schoonheidsbranche en om nauwe banden aan te halen met de academische wereld in Frankrijk en wereldwijd. 
Dagelijks spannen experts en mentors zich in om nuttige opdrachten aan te bieden en mee te helpen bij de opleiding van stagiaires en personen met een leer-werktraject.

Wat is u het BEST bevallen in uw onderneming?

De menselijke relaties tussen en binnen de afdelingen. 23/08/2018 (stagiaire op afdeling Kwaliteit, Pierre Fabre Médicament)

Een project leiden, waarbij mijn managers mij vertrouwden --> motivatie +++ 14/06/2018 (stagiaire op afdeling Verkoop, Pierre Fabre, Kedge Business School)