Neuropsychiatrie

Meer dan 25 jaar expertise

neuropsyr.jpg

De activiteit van Pierre Fabre op vlak van neuropsychiatrie dateert van eind 1980, toen het onderzoekteam van Pierre Fabre een molecule ontwikkelde en op punt stelde die ingezet werd tegen depressie in Europa en tegen fibromyalgie in de Verenigde Staten en Korea.

Depressieve stoornissen

troubles-depressifs.jpgAanwezig in 45 landen

We zijn aanwezig in meer dan 45 landen met betrekking tot de behandeling van depressieve stoornissen. Deze omvatten Europese landen (Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Portugal, Rusland ...) maar ook Japan en het Midden-Oosten.

In 2008 hebben we een licentieovereenkomst ondertekend met het Amerikaanse laboratorium Forest voor de ontwikkeling van een antidepressivum op basis van een molecule die tot stand kwam uit onderzoek van Pierre Fabre. Na studies voor fase III die afgerond werden in 2012, bracht Forest het product in januari 2014 in de Verenigde Staten op de markt onder de naam Fetzima (levomilnacipran).

Fibromyalgie

douleurs.jpgHet 3de erkende geneesmiddel voor fibromyalgie in de Verenigde Staten

Onderzoek van Pierre Fabre bracht een molecule voort waarvan de ontwikkeling en verkoop afgestaan werd aan Forest Laboratories voor de behandeling van fibromyalgie in de Verenigde Staten. In januari 2009 had het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (Food and Drug Administration) de molecule goedgekeurd voor de behandeling van fibromyalgie. daarmee werd dit het derde erkende geneesmiddel voor deze indicatie in de Verenigde Staten.

In november 2011 gaf de Therapeutic Goods Administration (TGA), het Australische geneesmiddelenagentschap, Pierre Fabre de toestemming om deze zelfde molecule in Australië op de markt te brengen voor de behandeling van fibromyalgie.

Fibromyalgie is een syndroom dat gepaard gaat met hevige pijn, chronische vermoeidheid en slaapstoornissen. 2 tot 3% van de bevolking lijdt eraan, meestal vrouwen (80%).

Onderzoek naar neuropsychiatrie

neuropsychiatrie.jpgDuurzame verbintenissen

Onze inzet voor onderzoek naar neuropsychiatrie beoogt om op middellange en lange termijn nieuwe therapeutische oplossingen te verstrekken voor de behandeling van schizofrenie, bipolaire stoornis, neurodegeneratieve aandoeningen, depressie of chronische pijn.