Natuurlijke gezondheid

1_logo_naturactive.jpgHet beste van de natuur

We zijn ervan overtuigd dat de natuur over buitengewone heilzame krachten beschikt en bieden gezondheidsproducten van natuurlijke oorsprong aan die zowel veilig als doeltreffend zijn. We commercialiseren onze producten bij het grote publiek en vakmensen aan de hand van een globale benadering van gezondheid en welzijn, met respect voor de farmaceutische ethiek van Laboratoires Pierre Fabre.

Een originele benadering van verzorging en medicatie

Het merk Naturactive werd in 1988 gecreëerd door Pierre Fabre onder de naam Plantes & Médecines, en bleef sindsdien trouw aan zijn bestemming: geneesmiddelen en gezondheidsproducten aanbieden die vervaardigd zijn op basis van werkzame stoffen van natuurlijke oorsprong.

passiflore.jpg

Als de natuur op de eerste plaats komt, wordt verzorging en medicatie vanuit een breder oogpunt beschouwd waarin iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar gezondheid. Daarom willen we naast onze activiteiten voor onderzoek en productie ook het publiek informeren over levenshygiëne en preventie. Door de evolutie van gedragingen aan te moedigen, ondersteunen we de acties van professionele gezondheidszorgverstrekkers bij het grote publiek.

 

Een levensfilosofie

sante naturelleNaturactive staat ook voor de filosofie van een laboratorium met 5 pijlers:

  • Elke persoon is een uniek en origineel geheel
  • Gezondheid is kostbaar en moet beschermd worden
  • Gezondheidsoplossingen moeten op maat, gepersonaliseerd en complementair zijn
  • De natuur is een buitengewone bron van gezondheidsoplossingen
  • Natuurlijke hulpbronnen moeten beschermd worden

 

 

Farmaceutische vereiste

sante naturelle voxyl tabsDoor zijn farmaceutische statuut is Naturactive onderworpen aan de regelgeving en verloopt de productie volgens de gangbare good practice. Elke stap van het proces verloopt gecontroleerd, van de selectie van de werkzame bestanddelen tot de eindcontrole vóór verzending. Dit geldt zowel voor geneesmiddelen als voedingssupplementen. De producten komen vervolgens in het apotheeknetwerk terecht, waar de patiënt kan rekenen op deskundig advies en een gepersonaliseerde opvolging - absolute musts op vlak van gezondheid.

Het Collège d’Information Scientifique Naturactive (CISNA)

Zes wetenschappelijke experts – artsen, apothekers, onderzoekers en voedingsdeskundigen – vormen sinds juni 2009 het Collège d’Information Scientifique Naturactive. Deze denkgroep bespreekt ideeën en voorstellen, en is als dusdanig de drijvende kracht achter de gezondheidsprojecten van Naturactive.
Tot op heden gingen de debatten van het CISNA over medische communicatie, publieke gezondheidsacties en de ontwikkeling van nieuwe verzorgingsassen.

Onze voorkeurpartner: de apotheker.

Naturactive wordt in België verdeeld in 1.600 apotheken met bijzondere aandacht voor fytotherapie. Elke maand sturen we een infobrief naar meer dan 2.000 klanten. Er wordt ook jaarlijks bij de apothekers gepolst naar hun mening over het merk en de waarden en acties ervan.

Gezondheidsoplossingen voor elke behoefte van het dagelijkse leven

Naturactive biedt gepersonaliseerde en complementaire oplossingen op maat voor gezondheid en welzijn voor alle behoeften van het dagelijkse leven. Om het advies bij de apotheker te vergemakkelijken, is het assortiment van Naturactive ingedeeld volgens de verschillende gezondheidsassen, met name: Slaap en stress, Vitaliteit en verweer voor de winter, Pijn, Eliminatie en blaascomfort, Bloedsomloop, Vrouwelijk welzijn, Slankheid en Spijsvertering.

  • elusanes.jpgFytotherapie: het assortiment Elusanes is al meer dan 20 jaar verkrijgbaar bij de apotheek en omvat ongeveer 40 planten en producten van natuurlijke oorsprong. De voornaamste galenische vorm is het droge extract in de vorm van capsules. Er worden ook combinaties van planten aangeboden in de vorm van vloeibare extracten in stick-zakjes.
  • Aromatherapie: Assaini' Spray bevat een mix van 25 etherische oliën afkomstig van biologische teelt die bekendstaan voor hun zuiverende werking van de omgevingslucht en perfect illustreren waar Naturactive voor staat in de apotheek.
  • Voeding en schoonheid: dankzij de exclusieve samenstelling op basis van 7 Phytopigments®draagt Doriance Solaire niet alleen bij aan een betere voorbereiding en tolerantie van de huid voor de zon, maar ook om het natuurlijk bruine kleurtje langer te behouden.
  • naturactive seriane nuitVoeding en gezondheid: voedingssupplementen in de vorm van capsules of stick-zakjes voor elk moment van de dag: het assortiment Sériane tegen stress en slaapproblemen, Urisanol voor blaascomfort bij vrouwen, of Atromal voor het welzijn van de gewrichten.

 

 

 

Naturactive, het beste van de natuur