Klorane, puur natuur

Botanica /botanika/: wetenschap met betrekking tot de kennis, beschrijving en classificatie van planten.

Op basis van de passie van onze ethnobotanici ontwikkelt Laboratoires Klorane al meer dan 45 jaar veilige botanische haarverzorgingsproducten met een wetenschappelijk bewezen efficiëntie en onschadelijkheid.

Van haver tot kina, van brandnetel tot granaatappel ... Laboratoires Klorane verkent de plantenwereld op zoek naar de meest geschikte soorten die extracten kunnen leveren om een antwoord te bieden op de specifieke behoeften van elk haartype.

Laboratoires Klorane respecteert de ecosystemen en het ritme van de natuur, en combineert het beste van onze botanische kennis met een optimaal gebruiksplezier voor een assortiment op basis van botanische precisie.


Een plant voor elke behoefte

klorane_avoine.jpg

Geavanceerde botanica

Laboratoires Klorane selecteren zorgvuldig over de hele wereld de meest geschikte plantensoorten met rijke werkzame stoffen voor gezond en mooi haar.

Botanica op maat van de natuur

Klorane wil het ritme van de natuur respecteren en haar nooit onder druk zetten. We willen luisteren naar wie beschikt over ervaring en kennis van planten, en het geduld aan de dag legt om er op de juiste manier mee om te gaan.

Klorane, de kunst van werkzame stoffen

Onze botanische wetenschap is gebaseerd op buitengewone precisie. We werken samen aan de duurzame ontwikkeling van innoverende, veilige en doeltreffende werkzame stoffen.

De natuur is een verhaal van land en mensen

 • logo_bepf.jpgEen passie voor botanica sinds 1965
 • Landbouwers met respect voor de natuurlijke omgeving
 • Apothekers met oog voor veiligheid en doeltreffendheid
 • Fytochemici op zoek naar innoverende, plantaardige werkzame stoffen
 • Galenische farmacologen die aangename texturen tot stand brengen
 • Het Klorane-instituut, een bedrijfsstichting die ijvert voor bescherming van de biodiversiteit

We werken samen aan de duurzame ontwikkeling van innoverende, veilige en doeltreffende werkzame stoffen.

Onze aanpak Botanical Expertise Pierre Fabre kreeg het Europese label EFQM (European Foundation for Quality Management) toegekend.

Een duurzaam merk

klorane_eco.jpg

ECOCERT erkent de bijdrage aan duurzame ontwikkeling van Laboratoires Klorane.

Op basis van de vaststellingen tijdens de beoordeling volgens de principes van de norm ISO 26000 en het oordeel van het ethisch comité, heeft ECOCERT Environnement het label ECOCERT 26000 - niveau "uitmuntendheid" toegekend aan Laboratoires Klorane.

Het Klorane-instituut

Biodiversiteit is kwetsbaar erfgoed en een belofte voor de toekomst.

Het Klorane-instituut is al sinds 1994 actief begaan met de bescherming ervan en stelt zich 3 missies voorop:

grande-muraille-verte.jpg

 • BESCHERMING van bedreigde plantensoorten wereldwijd in samenwerking met de Union Internationale pour la Conservation de la Nature (UICN), plantentuinen en wetenschappelijke instellingen (CNRS …).
  Het Klorane-instituut ondersteunt het programma voor een Grote Groene Muur dat de woestijnvorming van de Sahel moet tegengaan door 3 jaar lang 10.000 woestijndadelpalm per jaar te planten in Senegal.
 • VERKENNING van de plantenwereld door toekomstgerichte projecten te steunen, en verhandelingen en brochures over botanische onderwerpen op te stellen. Het Klorane-instituut financiert in Senegal 3 doctoraatsverhandelingen over de woestijndadelpalm en de impact ervan op de mens, het milieu en de gezondheid.
 • VOORLICHTING van vakmensen uit de gezondheidssector, het grote publiek en scholieren over het belang van de plantaardige wereld aan de hand van aangepaste pedagogische middelen, wetenschappelijke programma's en bezoeken aan plantentuinen. Het Klorane-instituut organiseert elk jaar in Frankrijk en andere landen voor duizenden kinderen bezoeken aan plantentuinen met sponsoring van apothekers.

Het assortiment van Klorane

HAAR - Het beste van onze botanische kennis voor uw haar.

Veelvuldig gebruik

Droogshampoo

 • Shampoo en verzorging: KINA

Droog haar

Vet haar: BRANDNETEL

Geïrriteerde hoofdhuid: CHINESE PIOENROOS

Roos

Schitterende kleur

Glans: MAGNOLIA

Glad haar: PAPYRUS

 

BABY - Voor de delicate babyhuid: hypoallergene verzorgingsproducten ZONDER PARABENEN, ALCOHOL of KLEURSTOFFEN, met beschermende calendula.

 

HUID -  Een assortiment voor hygiëne en verzorging van de droge en gevoelige huid.

 

GEVOELIGE OGEN - Een make-upremover die zacht is voor het gelaat en gevoelige ogen, het resultaat van onze botanische kennis.