Geneesmiddelen

Onze inzet voor zieken

Ons laboratorium ontstond 50 jaar geleden na de ontdekking door M. Pierre Fabre van een geneesmiddel op basis van Ruscus. Sindsdien besteden we een groot deel van de omzet uit onze farmaceutische activiteiten aan onderzoek en ontwikkeling van innoverende behandelingen. We ontwikkelen - vaak in samenwerking met publieke en private onderzoekslaboratoria - geneesmiddelen die in de nabije toekomst voornamelijk toegepast zullen worden in oncologie en dermatologie.

Oncologie

oncologie-flaconsSinds de samenstelling van een kankerbestrijdend middel in samenwerking met het CNRS in de jaren 1980, is de Groep Pierre Fabre uitgegroeid tot een speler die erkend wordt door oncologen wereldwijd. Oncologie is nu de belangrijkste therapeutische pijler van Pierre Fabre Médicament voor wat betreft investeringen.

Vrouwelijke gezondheid

sante-feminineok.jpgM. Pierre Fabre kreeg vaak te maken met de specifieke problemen van vrouwelijke patiënten en had van meet af aan belangstelling voor de vrouwelijke gezondheid. Hij heeft met name bijgedragen aan de medische erkenning van chronische veneuze insufficiëntie in de jaren 1960. Aan het einde van de jaren 1980 wordt de vrouwelijke gezondheid een volwaardig onderdeel binnen de groep na de overname van het Zwitserse laboratorium Robapharm. Sindsdien wordt het aanbod constant uitgebreid.

Vandaag zijn we in meer dan 70 landen aanwezig op 8 typisch vrouwelijke behandelingsgebieden.

Dermatologie

dermatologie-infantileWij zijn van oudsher de partner bij uitstek van de dermatologen en ontwikkelen oplossingen voor de belangrijkste huidaandoeningen zoals acne, mycose, psoriasis, atopische dermatitis of alopecia. Onze ambitie is om een wereldleider te worden op gebied van pediatrische dermatologie, met name door de ontwikkeling van een pediatrische specialiteit voor de behandeling van infantiel hemangioom.