Farmaceutisch onderzoek

Belangrijke en gerichte investeringen

recherche-pharmaceutique-co.jpg

De investeringen voor R&D van Pierre Fabre Médicament et Santé bedragen ongeveer 20 % van de omzet, meer dan het gemiddelde in de sector. Dit maakt duidelijk hoe groot het strategische belang is dat we hechten aan het zoeken naar nieuwe therapeutische oplossingen voor onze belangrijkste domeinen: oncologie, dermatologie en neuropsychiatrie. Onze farmaceutische R&D-afdeling telt ongeveer 1.000 medewerkers.

Drie essentiële onderzoekspijlers

recherche-pharmaceutique-co.jpg

  Wij spitsen onze inspanningen voor onderzoek en ontwikkeling toe op drie therapeutische pijlers waar we van oudsher mee bezig zijn en waarvoor onze expertise erkend is:

Open innovatie

partenariats-recherche.jpg

Pierre Fabre heeft altijd al de voorkeur gegeven aan partnerschap met betrekking tot onderzoek. We zijn er namelijk van overtuigd dat complementariteit en gedeelde expertise sneller leiden tot innovatie. Ons historische partnerschap met het CNRS voor de ontwikkeling van het eerste kankerbestrijdingsmiddel dat in 1989 op de markt kwam, is kenmerkend voor deze aanpak. Onze werkwijze steunt al jaren op partnerschap met verschillende Franse publieke onderzoeksinstellingen (INSERM, CNRS, CEA, ...) enerzijds en met innoverende biotechnologiebedrijven (biotech) anderzijds. Deze strategie van "open innovatie" dient om onze activiteiten voor onderzoek en ontwikkeling te stimuleren en te versnellen.