Duurzame innovatie

Duurzame ontwikkeling als drijvende kracht voor innovatie

innovation-durable2.jpgWe zijn overtuigd van zowel het therapeutische als het cosmetische potentieel van planten, en van de noodzaak om ze in stand te houden. Onze onderneming voert dan ook een actief beleid voor duurzame ontwikkeling om innoverende, veilige en doeltreffende werkzame stoffen op punt te stellen. Deze methode wordt Botanical Expertise Pierre Fabre genoemd en kreeg het Europese label EFQM toegekend. Ze is opgebouwd rond 4 principes: innovatie, behoud, respect en garanties. Naast deze aanpak werken we ook aan ecologische ontwerpen voor onze formules en verpakkingen:

Botanical Expertise Pierre Fabre

Een erkende aanpak voor duurzame ontwikkeling
van veilige en doeltreffende plantaardige werkzame stoffen.

developpement-responsable2.jpg

Laboratoires Pierre Fabre onderzoekt en gebruikt al van bij het begin planten omdat we overtuigd zijn van de heilzame effecten ervan voor gezondheid en schoonheid. Om de toenemende schaarsheid aan plantaardige hulpmiddelen het hoofd te bieden, bij te dragen aan hun instandhouding en tegelijk te voldoen aan onze doelstellingen voor innovatie, kwalitatieve werkzame stoffen en een gewaarborgde bevoorrading, hebben we een specifieke methode genaamd "Botanical Expertise Pierre Fabre" voorzien. Deze methode betreft de ontwikkeling van werkzame stoffen en gaat van onderzoek naar en telen van planten tot de samenstelling en productie van de werkzame stoffen die ze opleveren.

Ecodesign

Ecodesign en farmaceutische cultuur combineren

eco_conception2.jpg

Laboratoires Pierre Fabre zijn actief bezig met projecten voor ecodesign. Wij werken aan projecten voor minder verpakking, recyclage van onze verpakkingen en de ontwikkeling van ecologische formules. Deze ecologische benadering bij de ontwikkeling van onze producten benadeelt geenszins de veiligheid en doeltreffendheid ervan, overeenkomstig onze farmaceutische cultuur.