Van huid tot haar ... Een roeping

ducray_histoire.jpgOns verhaal begint in de jaren 1930, wanneer Albert Ducray als zoon van een dermatoloog vaststelt dat de in water opgeloste zeeppoeders aan shampoos alkalische eigenschappen gaven die het haar beschadigden en dof maakten.

Albert Ducray had al van jongs af aan oog voor dermatologische verzorging en wilde innoverende shampoos samenstellen met specifieke indicaties die het haar en de hoofdhuid respecteerden. Hij bracht zijn eerste verzorgende shampoos op de markt onder het merk Lik’s Savons. De kwaliteit van deze nieuwe gespecialiseerde producten ging vergezeld van een - voor die tijd ongewone - gebruiksaanwijzing: de gebruiksklare shampoo was een feit.

Ducray streefde ernaar om kwalitatieve producten samen te stellen die beantwoordden aan nieuwe normen voor gezond haar, en zijn ontmoeting met M. Pierre Fabre in 1969 was daarbij doorslaggevend. De twee mannen hadden heel wat gemeen. Ze waren gevoelig, gepassioneerd en hadden een visie ... de ideale combinatie voor een avontuur op lange termijn. Ondanks talrijke andere voorstellen besliste Albert Ducray om de ontwikkeling van zijn onderneming toe te vertrouwen aan Laboratoires Pierre Fabre.

Vanaf 1985 verkent Laboratoires Dermatologiques Ducray een nieuwe markt - met name huidverzorging - en wordt de eerste hydraterende crème gelanceerd die de uitdrogende effecten van acnebehandelingen moet tegengaan: de crème Ictyane. De oplossingen voor haar en huid van het merk raken wereldwijd bekend.
Laboratoires Dermatologiques Ducray is al meer dan 40 jaar een voorloper in zijn specialisatie, en brengt ontwikkelingen en innovaties door een combinatie van farmaceutische kennis (doeltreffendheid en veiligheid) en galenische ervaring.

 • 1930: 1steverzorgende shampoo.
 • 1930-1969: ontwikkeling van shampoos onder de naam Dr. Ducray.
 • 1969: toetreding van Laboratoires dermatologiques Ducray tot Laboratoires Pierre Fabre.
 • 1977: Extra doux, de eerste haarverzorging met een hoge tolerantiegraad.
 • 1985: Ictyane, het eerste verzorgingsproduct dat de neveneffecten van acenbehandelingen tegengaat.

Ducray, een Frans verhaal

Een wetenschappelijke aanpak

Dankzij een wetenschappelijke alertheid in samenwerking met de onderzoekteams van Pierre Fabre en in partnerschap met specialisten, zoekt Laboratoires Dermatologiques Ducray continu naar de meest geschikte oplossing voor een bepaald huid- of haarprobleem.

Innoverende werkzame stoffen

Dankzij onze wetenschappelijke knowhow kunnen we voor elk product gebruik maken van een of meerdere zorgvuldig gekozen werkzame stoffen die niet alleen doeltreffend zijn, maar ook uitstekend worden verdragen.

De constante zoektocht naar innovatie bij de ontwikkeling van Ducray-producten wordt gestaafd door 9 patenten die momenteel op de markt gebracht zijn.

Enkele van onze belangrijkste werkzame stoffen:

 • azelaïnezuur (Melascreen)
 • ciclopiroxolamine-zinkpyrithion (Squanorm)
 • kertyol® (Kertyol P.S.O.)
 • ijzersulfaat (Anacaps)

maar ook originele werkzame stoffen van Botanical Expertise Pierre Fabre:

 • hydroxydecine (Ictyane HD)
 • Sabal Serrulata (Sabal, Squanorm)
 • Ruscus (Anaphase)
 • myrtacine (Keracnyl)

… of bijzonder innovatieve werkzame stoffen:

 • tetrapeptide (Neoptide)
 • trehalose (Ictyane)

Klinische knowhow

Alle producten van Ducray komen voort uit een programma van systematische valorisatie van werkzame stoffen dat altijd gepaard gaat met een klinische evaluatie van het eindproduct en tests onder dermatologisch toezicht. De uiteindelijke samenstelling voldoet altijd aan de strengste normen voor een constante kwaliteit en een optimale doeltreffendheid en tolerantie.

Galenische kennis

analyse-sensorielle.jpgGalenische farmacie, of de wetenschap voor vormgeving van verzorgingsproducten die we beheersen dankzij de farmaceutische cultuur van Laboratoires Pierre Fabre, stelt ons in staat om onze formules en producten te optimaliseren.

Laboratoires Dermatologiques Ducray besteedt extra aandacht aan het gebruiksgemak van onze producten. We willen dat onze klanten genoegen scheppen in het gebruik van hun producten en hebben in de loop der tijd een aanzienlijke galenische kennis opgebouwd die merkbaar is in de aangename textuur en de kenmerkende parfums van onze producten (Extra doux, Ictyane).

Laboratoires Dermatologiques Ducray, een internationaal merk

Het assortiment van Laboratoires Dermatologiques Ducray bevat momenteel meer dan 65 referenties van verzorgingsproducten voor de huid, de hoofdhuid en het haar.

Huidverzorging

Haarverzorging

Betrouwbare partners

Partnerschap met vakmensen uit de gezondheidssector

Laboratoires Dermatologiques Ducray is al jaren de trouwe partner van dermatologen, huisartsen en apothekers, en dit dankzij:

 • verzorgingsproducten voor de initiële aanpak van huid- en haarproblemen
 • aanvullende producten bij een medisch voorschrift
 • producten voor de dagelijkse verzorging van haar en huid

zanbal.jpgPartner van het solidariteitsproject Zanbal

Laboratoires Dermatologiques Ducray streven naar een actieve ecologische werkwijze om de milieu-impact van onze "stershampoo" Extra doux te beperken. Na een grondige analyse van de levenscyclus van deze shampoo, hebben we een biologisch afbreekbare formule samengesteld met dezelfde doeltreffendheid en eigenschappen, en het originele parfum van het product. Extra doux wordt ook verkocht in een recycleerbare fles met dop.

 

In 2012 besliste Laboratoires Dermatologiques Ducray om de milieuverantwoorde aanpak van de shampoo Extra doux uit te breiden en werden contacten gelegd met het solidariteitsproject Zanbal. Door deel te nemen aan het Zanbal-project voor het planten van acacia's in Mali, compenseren we nu 100% van de broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van onze shampoo.