Dermocosmetische expertise

Zeven belangrijke expertises

recherche-dermo.jpg

De onderzoekers van Pierre Fabre Dermo-Cosmétique zijn toegewijd aan de farmaceutische cultuur van de Groep en kunnen rekenen op een laboratorium voor onderzoek naar geneesmiddelen om specifieke en unieke expertise te ontwikkelen met betrekking tot cosmetiek. Deze kennis wordt constant uitgebreid en vormt een actieve bron van innovatie.

Steriele cosmetica

cosmetique-sterile2.jpgEen unieke combinatie van drie belangrijke innovaties

Steriele cosmetica is een unieke combinatie van drie belangrijke innovaties (samenstelling, verpakking, productie) en voldoet aan de behoeften van dermatologen en apothekers die op zoek zijn naar de meest efficiënte en veilige oplossingen voor de meest gevoelige huidtypes.

Deze verzorging van de nieuwste generatie staat voor absolute doeltreffendheid en veiligheid voor delicate huidtypes (babyhuid, hypergevoelige huid, zieke huid en atopische huid)en garandeert als enige:

  • Verzorgingsproducten zonder conserveringsmiddelen of stoffen die dienst doen als conserveermiddel, en die alleen maar werkzame stoffen bevatten die essentieel zijn voor de huid.
  • Een uniek productieprocedé dat op punt werd gesteld door de onderzoekers en ingenieurs van Laboratoires Pierre Fabre: sterilisatie door infusie en verpakking in een steriele omgeving volgens de normen die gelden voor de farmaceutische industrie.
  • De steriliteit van het product blijft de hele gebruiksduur behouden dankzij het gepatenteerde verpakkingssysteem DEFI (Dispositif Exclusif Formule Intacte). Ook na opening van de tube is er geen gevaar voor bacteriële besmetting tijdens de verzorgingsperiode.

Galenische farmacie

recherche-galenique.jpgNieuwe galenische substanties voor meer gebruiksplezier

De personen die onze producten samenstellen, brengen dagelijks innovaties met nieuwe formules en galenische texturen. Ze selecteren grondstoffen uit de eenvormige catalogus van Pierre Fabre Dermo-cosmétique of de nieuwe grondstoffen die onze leveranciers voorstellen. Deze keuze is altijd gebaseerd op ons streven naar een homogeen, stabiel eindresultaat dat aangenaam in gebruik is. Zo komen er verschillende galenische substanties tot stand: emulsies, schuimende producten, lotions, sticks, poeders, zeep, oliën, ...

Modelvorming van de cellen en huid

expertises-dermo-cosmetique.jpgModellen die de menselijke huid imiteren

Pierre Fabre beschikt over een structuur die gespecialiseerd is in engineering van het huidweefsel en beoogt om nieuwe modellen van de huid en opperhuid te ontwikkelen. Deze driedimensionale modellen worden gemaakt op basis van menselijke cellen (fibroblasten en keratinocyten), ze leunen sterk aan bij de menselijke huid en hebben dus een hoge voorspellende waarde. Ze volgen een logica voor cross-evaluatie: van celonderzoek in vitro tot klinische studies bij de mens. Het doel hierbij is om na te gaan in welke mate werkzame stoffen en producten getolereerd worden en doeltreffend zijn.

Werkzame stoffen afkomstig van de zee

actifs-marins.jpgEen hernieuwbare bron van mariene biologische werkzame stoffen

Om onze toegang tot originele natuurlijke moleculen uit te breiden en de mariene biodiversiteit in stand te houden, hebben we in 2001 samen met de Universiteit Pierre en Marie Curie (Paris VI) en het CNRS een gemengd onderzoeksteam samengesteld in het oceanologisch observatorium van Banyuls-sur-Mer (Laboratoire Arago). Dit team is gespecialiseerd in bacteriële ecologie en bestudeert mariene micro-organismen, een hernieuwbare bron van originele biologische werkzame stoffen, om zo meer kennis te verzamelen over deze alsnog onvoldoende gekende biodiversiteit. De collectie micro-organismen wordt geregistreerd bij de World Federation of Cultures Collections en telt meer dan 1.500 soorten.

Evaluatie van de doeltreffendheid

evaluation.jpgDe doeltreffendheid van dermocosmetische verzorging bewijzen

Ons centrum voor huidonderzoek (te Toulouse) werkt aan:

  • Basisonderzoek: een betere kennis van de huid voor meer inzicht in de mechanismen ervan en om werkzame stoffen te kunnen ontwikkelen die een antwoord bieden op de problemen van veroudering, huidreacties, de barrièrefunctie en pigmentatie.
  • Valorisatie van de producten: objectief bewijs leveren van de doeltreffendheid van onze cosmetische verzorgingsproducten en dermatologische behandelingen om de claims te staven. Bij dit onderzoek worden verschillende middelen voor biofysische meting gebruikt (cutometrie, echografie, dermoscopie, franjeprojectie, confocale microscopie, ramanspectroscopie, infraroodspectroscopie, fotografie).

Sensoriële analyse

analyse-sensorielle.jpgErvaren en onervaren panels

Sensoriële analyse omvat een geheel van methoden om signalen van de vijf zintuigen te meten tijdens het gebruik van een product. Het laboratorium voor sensoriële analyse van Laboratoires Pierre Fabre werd opgericht in de jaren 1980. Voor cosmetiek evalueren panels van "ervaren" gebruikers de perceptie van de producten in een gecontroleerde laboratoriumomgeving, terwijl panels van "onervaren" gebruikers het product (de textuur, het parfum, het effect op de huid) evalueren in effectieve gebruiksomstandigheden.

Thermale dermatologie

dermato-thermale.jpgInzicht in de werkingsmechanismen van thermaal water

De behandeling van patiënten met atopische dermatitis of psoriasis in het kuuroord van Avène heeft uitgebreid bewijs geleverd van de therapeutische effecten. Om ons onderzoek op dit vlak te versterken en onze kennis van de werkingsmechanismen van het thermale water van d'Avène te vergroten, heeft Laboratoires Pierre Fabre het Waterlaboratoirum gecreëerd, dat ingehuldigd werd in 2008. Eén van de missies van dit laboratorium is om bij te dragen aan de erkenning van wetenschappelijk thermalisme.