Dermatologie

Multidisciplinaire expertise

dermatologie.jpg

Dermatologie staat centraal bij onze farmaceutische en dermocosmetische R&D-activiteiten. Het is de hoeksteen van ons streven naar verwezenlijkingen met betrekking tot "gezondheid en schoonheid". Op farmaceutisch vlak gaan onze inspanningen momenteel voornamelijk uit naar infantiel hemangioom en dermato-oncologische aandoeningen.

Infantiel hemangioom

Een belangrijke therapeutische ontdekking

hemangiome.jpgInfantiel hemangioom is een goedaardige tumor die 10% van de zuigelingen treft tijdens de eerste weken na de geboorte. en belangrijke functionele of esthetische gevolgen kan hebben.

Nadat in 2008 een overeenkomst voor exclusieve partnerschap ondertekend werd met de universiteit en het universiteit ziekenhuis van Bordeaux (Frankrijk), diende Pierre Fabre Dermatologie in 2013 een verzoek tot goedkeuring van de verkoop in bij het Europese (EMA) en Amerikaanse (FDA) agentschap. Het resultaat voor deze dossiers wordt verwacht in de loop van 2014.

Oncologie-dermatologie

oncodermatologie.jpgEen uitdaging voor de volksgezondheid

Huidkanker komt sedert 30 jaar steeds vaker voor en is een echte uitdaging geworden voor de volksgezondheid, zowel voor wat betreft de preventie als de behandeling. Men schat dat in de nabije toekomst een persoon op zes te maken zal krijgen met huidkanker. De individualisering van werkzame stoffen en de ontwikkeling van nieuwe topische behandelingen van deze vorm van kanker - met name basaalcelcarcinoom en actinische keratose - is meer dan ooit een prioriteit. Dankzij onze bewezen expertise op vlak van zowel oncologie als dermatologie, is oncologie-dermatologie een "natuurlijke" en essentiële onderzoekspijler geworden voor Laboratoires Pierre Fabre.

Dermocosmetica

recherche-dermo.jpgExpertise voor de huid

Door de geprivilegieerde banden met farmaceutische onderzoekteams van Pierre Fabre en talrijke partnerschappen met publieke onderzoeksinstellingen, hebben onze onderzoekers voor dermocosmetica een aanzienlijke expertise verworven op vlak van dermatologie en cosmetiek. Ze voeren een groot aantal klinische studies uit in nauwe samenwerking met de beste internationale specialisten en dragen zo bij aan de ontwikkeling van nieuwe dermocosmetische concepten en kennis van de huid.