Botanical Expertise Pierre Fabre

Een gecertificeerde methode voor duurzame ontwikkeling van werkzame stoffen

logo_bepf.jpg

Laboratoires Pierre Fabre onderzoekt en gebruikt al van bij het begin planten omdat we overtuigd zijn van de heilzame effecten ervan voor gezondheid en schoonheid.

Om de toenemende schaarsheid aan plantaardige hulpmiddelen het hoofd te bieden, bij te dragen aan hun instandhouding en tegelijk te voldoen aan onze doelstellingen voor innovatie, kwalitatieve werkzame stoffen en een gewaarborgde bevoorrading, hebben we een specifieke methode genaamd "Botanical Expertise Pierre Fabre" voorzien. Deze methode betreft de ontwikkeling van werkzame stoffen en gaat van onderzoek naar en telen van planten tot de samenstelling en productie van de werkzame stoffen die ze opleveren.

 

 

Botanical Expertise Pierre Fabre, een erkende methode voor duurzame ontwikkeling van innoverende, veilige en doeltreffende werkzame stoffen. Momenteel zijn meer dan 140 extracten of 60% van onze plantaardige werkzame stoffen volgens deze methode tot stand gekomen. Van de 410 plantaardige extracten die we gebruiken, vallen er 250 onder Botanical Expertise Pierre Fabre. Dat is 60% van het geheel en omvat de extracten die we gebruiken voor de ontwikkeling van onze voornaamste producten.

Een methode met een Europees label

efqm.jpg

Botanical Expertise Pierre Fabre maakt deel uit van een virtueuze cirkel voor innovatie, behoud van de biodiversiteit, gewaarborgde doeltreffendheid en kwaliteit van onze werkzame stoffen en respect voor onze partners bij elke stap van het proces. Onze methode is sinds 2010 gecertificeerd met het Europese label EFQM (European Foundation for Quality Management) dat in Frankrijk toegekend wordt door de groep AFNOR. Een label voor kwaliteit en duurzame ontwikkeling

Een methode gebaseerd op 4 basisprincipes

  • Innoveren: hoogtechnologisch onderzoek naar planten in combinatie met de expertise van botanici, agronomen, biologen en apothekers met een passie voor de heilzame werking van planten.
  • Garanties: werkzame stoffen met een bewezen doeltreffendheid.Kwaliteitsnormen van de farmaceutische sector voor onze plantaardige werkzame stoffen.
  • Bescherming: duurzame bescherming van ons plantaardig erfgoed en de biodiversiteit als bronnen van al dan niet bekende heilzame effecten voor ieders gezondheid en welzijn.
  • Respect: wij handelen met respect tegenover onze partners, landbouwers, oogsters en leveranciers die allen bijdragen aan de ontwikkeling van onze expertise.